«Brev til en ung forfatter» av Mario Vargas Llosa

«Brev til en ung forfatter» av Mario Vargas Llosa
Gyldendal 2009, ISBN13 9788205337435

Denne boken er en liten samling brev den store spanske forfatteren skrev til en ung venn, en forfatterspire. Llosa kommer inn på mange interessante temaer som vedrører det å skrive en roman. Han forteller om viktigheten av overbevisningskraft og kommer inn på tid, rom og forskjellige typer fortellerstemmer. Andre elementer vi får høre om som kan være viktige i oppbygningen av en roman er det han så vakkert kaller «Den kinesiske esken», «Den skjulte opplysningen» og «Innbyrdes forbundne kar». Llosa øser også på riktig så inspirerende vis fra sine egne leseopplevelser, og han omtaler mesterverker fra litteraturen slik at man virkelig blir fristet til å gripe tak i dem selv – og lese nøye. Dette er en bok skrevet med glød og overbevisning, i et fortettet og vakkert språk – til stor inspirasjon for den som er interessert i å skrive selv, og for den som har lyst til å ta romanlesningen til et dypere nivå.


Skrevet

i

,

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


Lese mer? Abonner for å få de siste innleggene i innboksen din!

Lag et nettsted eller blogg på WordPress.com